BLOMÅRET 2003
Klicka på bilder för förstoring.
Det centrala Sveatorget i Borlänge har för andra året möblerats med växter. Landskapsarkitekt Katarina Nilsson vid kommunens parkavdelning har åter framgångsrikt skapat spektakulära, blomstrande växtarrangemang direkt på stenbeläggningen. Grunden i arrangemangen är 24 styck MPS Kub.
Dessa har byggts upp till växtväggar som markerar och skapar mjuk
inramning till torgets sittplatser.

Kuberna har staplats två respektive tre på höjd och placerats diagonalt
för att få en mer levande yta och maximal blomstrande volym. År 2003 i
sprakade rött med Flitiga Lisa som basväxt. Klicka HÄR för bild och information om arrangemangen på Sveatorget i Borlänge år 2004.
För produktinformation klicka
MPS Kub
.

Vid Åkersberga station möts resenärerna av välkomnande blomsterprakt.
På belysningsstolpar längs Stationsvägen har man dubbelmonterat ampel Vordingborg med teleskopkonsol. Purpurröda petunia 'Surfinia' blev valet för
att lysa upp och kontrastera mot annars betonggrå dominans. Fördelar med denna typ av ampelmontage är, enligt landskapsarkitekt Gisela Holmgren
vid Österåkers kommun, att det även betonar linjeföringen av gatans
riktning, och sist - men inte minst - den höga placeringen gör dem svåråt- komliga för vandalisering.
För produktinformation, klicka
Ampel - Vordingborg

Gröna Lund i Stockholm har under senaste åren gjort sig känt för sina spännande växtarrangemang. På begränsade ytor och trots hårt slitage har man lyckats skapa såväl små lummiga oaser som spektakulära och roande, frodigt överdådiga arrangemang. De hårt pressande marginalerna för skötsel av växter har gjort att man i största möjliga mån långtidsvattnar med Mona Plant System för att erhålla en lättskött och frodig växtlighet.
Trädgårdsmästare Campbell Kelso på Gröna Lund demonstrerar den minirosliknande Impatiens 'Fiesta', som man valt till sina Blomträd. På
högra bilden MPS Kub med samma typ Impatiens samt Ricin. Ovanför
fönsterraden seriekopplade MPS Balkonglådor med murgröna och Surfinia.
Se även Salas originella och roliga vinterinstallationer.
.

Här pågår upprustning av Östbergatorget i anslutning till Svenska Bostäders områdeskontor i Östberga i södra Stockholm. Den uppbyggda planteringsramen har yttermått 4 x 6 meter och ligger på bjälklag.
Planteringen har bestyckats med 21 stycken seriekopplade Mona Link 24.
Det växtmaterial trädgårdsmästare Tommy Bergqvist valt är två lågväxande japanska körsbärsträd samt låg rosenspirea och härdig ginst som mark-täckare.
För exempel på bevattningsritning och mängdbeskrivning, klicka på
Ritning

Nedanstående bilder visar Östbergatorget före och efter renoveringen.

Infarten till Arlanda flygplats

Specialamplar planterade med Surfinia shishi purpel och Surfinia pastel, bevattnade med Mona Tank 10.
Årets blomstertema på Arlanda var återvinning, exemplifierat av högra bilden med petunia Tidal Wave Silver, som planterats i komposttunna.

I nybyggda Hammarby Sjöstad ligger många innergårdar på bjälklag med därpå följande problem med dagvattenhanteringen. I Lugnvattnet, Sickla udde installeras här Mona Link 24, som anslutits till stuprör för att magasinera regnvattnet för långtidsbevattning av planteringarna och samtidigt minska dagvattenavrinningen. Klicka HÄR för bild på färdig plantering år 2004.

För information och offert: agenten.nu@telia.com

Se ytterligare presentationer  
Till start
klicka >>